La recuperación en primera persona Cap.2

el

Hoy compartimos la segunda “Experiencia en Primera Persona”, la de MªAurèlia Lerma con el grupo de radio «No está todo dicho»:

Sintoniza la UPV 102.5 FM o pincha el siguiente enlace: «No está todo dicho» Todos los programas

Hola, bon dia!!

Sóc Aure Lerma, usuària del Cris i Centre de Dia Acova i tot seguit vos comentaré què suposa per a mi asistir al taller de ràdio que dirigit per la treballadora social Inma Ferris alguns usuaris portem a terme en col.laboració amb la Universitat Politècnica de València.
En principi dir que la ràdio de la UPV se sintonitza al dial 102.5 de la FM però que el magazine que porta per nom “No está todo dicho” ( el nostre) no és en directe sinó que es grava els dimecres en diferit i s´emet els dimarts a les 14:30hores i els dissabtes a les 12:00hores del migdia. Integrem aquest taller un nombre considerable d´usuaris i cada dilluns es reuneix el grup per a triar un tema que proposem entre tots i el més votat és elaborat a casa pels que faran de locutors al llarg de la semana…després una vegada elaborat i llegit en assemblea amb les pertinents rectificacions, passa a ser llegit dimecres a l´estudi de gravació de la UPV ràdio.
Encara que aquesta manera de fer ràdio puga semblar fácil (sempre en funció del tema i els gustos dels participants) ja que no és en directe i disposem d´eines a les quals recorrer per a tractar el tema; en realitat no és tan fácil perquè no només consisteix a aportar informació objectiva sobre el tema que abordarem sinó que almenys per a mi suposa tot un treball de reflexió, de concentració, un trobar les paraules adients per a un discurs públic a un mitjà de comunicación, un treball a casa que em manté ocupada i front l´ordinador….per tant cadascú aporta la seua opinió subjectiva, personal o manera d´enfocar-lo.
I açò difereix d´uns als altres.
El que sí mancaria seria el debat en directe però aquest ja l´establim els dilluns quan surt el tema, podem dir que fem més ràdio a l´assemblea que a l´hora de gravar.
Oblidava dir-vos que també és molt important la música al nostre programa ja que després de cada intervenció de cada participant sona una melodía relacionada amb el que tema que el locutor en qüestió prèviament o amb ajuda d´algun company ha triat.
M´he criat amb les veus de la ràdio…m´agrada pensar; divagar, reflexionar, disentir, expresar-me….allà on se´m permet, busque espais on la paraula em faça lliure…per tot açò dóne les gràcies a la UPV….per cedir-nos aquest espai i també al cris Acova perquè cada dilluns s´enriquim i creixe´m entre tots.

Aquesta és la meua senzilla aportació.
Moltes gràcies a tots!!
MªAurèlia Lerma i Serrador.

3 Comentarios Agrega el tuyo

 1. Mariló Garcia Martínez dice:

  Aure que bonito todo lo que dices. Siento una envidia sana de tod@s: integrantes/participantes del Grupo de Radio de Acova, a mi me gustaría tener esa capacidad para expresarme acerca de cualquier tema y ponerlo en común como vosotr@s y luego ir a grabar. Pero para eso hay que tener tiempo, espíritu de sacrificio y echarle ganas.
  Sigue así Aure, tú llegarás lejos en el mundo de las ondas y de la palabra.

  Me gusta

 2. Eva dice:

  No me parece nada fácil escribir media hora de programa cada semana. Enhorabuena por darnos vuestras opiniones y por hacer esos programas tan amenos.

  Me gusta

 3. Arlandi dice:

  Por cierto, Aure, tan aguda en la radio como tus compañeros. ¡Sigue así!

  Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s